Ana içeriğe atla

Profesyoneller İçin Regresyon Danışmanlığı Kursu 03 Kasım- 10 Kasım 2018



World Regression Institute
Profesyoneller için Regresyon Danışmanlığı Kursu 
Ankara
I. Düzey Kurs Tarihi:  03 Kasım- 10 Kasım 2018
Saat: 09.30 -18.00 arasında

II. Düzey Kurs Tarihi: 02 Şubat -09 Kasım 2018
Saat: 09.30 -18.00 arasında 
Ücret: Telefonla bilgi alabilirsiniz.


Regresyon çalışması, sorunlarına çözüm aramak için uzmana danışan kişiyi, iyileşme sağlamak amacıyla anılarına geri götürme ve travmaya neden olan duygusal, zihinsel ve kinestetik enerji bloklarını açığa çıkartma işlemidir. Bu anılar çocukluk dönemi anılarını, rahim anılarını ve/veya geçmiş yaşam anıları da denilen “ruhsal anıları” içerebilir.


Bu kurs profesyonel psikologlara, tıp doktorlarına, psikiyatristlere, psikolojik danışmanlık ve rehberlik uzmanlarına, sağlık alanında çalışan diğer uzmanlara yönelik olarak hazırlanmıştır. Konu ile ilgili, ruhsal konularda bilgisi ve olan 4 yıllık Üniversite mezunu, şifacılık alanında eğitim almış deneyimli kişiler de değerlendirilmeye alınacaktır. Üniversite mezunu olunması zorunludur. İngilizce bilinmesi tercih sebebidir.


Regresyon çalışmaları şu anda üniversitelerde verilen psikoloji ve tıp eğitimi müfredatı kapsamında bulunmamaktadır. O nedenle alanda çalışan uzmanların böyle bir kurs ile regresyon yöntemini öğrenmeleri faydalı olabilir. Regresyon kişilerin problemleriyle ilgili olarak kendi iç dünyalarında yapacakları bir araştırmayla ilgilidir. Regresyon, kendini daha derinden çözümleme, anlama ve kendini yönetip yönlendirebilme becerisinin kazandırılmasını hedefleyen kolay ve hızlı uygulanabilen bir tekniktir. Kökten ve kalıcı çözümleri hedefler.
Kurs uygulamalı bir süreçtir. Konular anlatıldıktan hemen sonra ikişerli gruplar halinde uygulama yapılır. O nedenle kurs sonunda katılımcılar öğrendikleri teknikleri hemen uygulayabilirler.
(II. Düzey Kursa katılabilmek için I. Düzey Katılım Sertifikasının alınması zorunludur.)


I. Düzey Modülündeİşlenecek Konular:
- Regresyon Çalışması ve İşleyişi
- Geçmiş Yaşamı Hatırlama Süreci
- Regresyon Terapisi Ne Tür Vakalarda Kullanılabilir?
- Etik Kurallar
- Geçmiş Yaşam Terapisinin Temel Varsayımları
- Regresyon Terapisi İşleminin Ana Hatları
- Regresyon Terapisinin Amacı ve İyileşme Prosedürleri
- Bir Regresyon Seansının Temel Ögeleri
- Danışan Kişiyle İlk Görüşme
- Trans Teknikleri
- Bu Yaşamda Sorunun Kökeninin Araştırılması
- Geçmiş Yaşama Köprü Kurma ve Derinleştirme Teknikleri
- Geçmiş Yaşam Deneyimleri
- Geçmiş Yaşamda Bilgi Toplama
- Yüksek Benlik Deneyimleri
- Araştırmalar



Web: www.ibrt.org (Training bölümüne bakılarak, eğitim içeriğine ilişkin ayrıntılı bilgi edinilebilir.)


 Kurs: Regresyon Terapisi Kursu I. ve II. Düzey Modüllerini içermektedir. İki modül arasında geçen süre içinde katılımcılar pratik yapmaya devam edecekler ve sonuçlarını eğitimciye rapor edeceklerdir.
Eğitimci: Günay Yalçın, M.Sc., M.A., PLT
Eğitim Dili: Kurs dili Türkçedir.
Sertifika: Kursun her iki bölümünü tamamlayan katılımcılar kurs süreci sonrasında World Regression Institute onaylı Katılım Sertifikası alacaklardır.
IBRT Sertifika süreci, kurs bitiminden sonra başlamakta ve katılımcıların IBRT’nin belirlediği sertifika kriterlerini yerine getirmeleri gerekmektedir. World Regression Institute’ün verdiği eğitimin içeriği IBRT sertifika standartlarına uygun olarak Jeffrey Ryan ve Dr. Janet Cunningham tarafından yapılandırılmıştır. IBRT kriterlerini yerine getiren katılımcılar IBRT onaylı uluslararası geçerliliği olan Regresyon Terapisti sertifikasını IBRT’den alabileceklerdir.
World Regression Institute (WRI)
World Regression Institute, dünyaca ünlü regresyon terapistleri Jeffrey Ryan, MA, CRT ve Janet Cunningham, Ph.D. tarafından 2005 yılında kurulmuştur. Kurulduğu günden 2010 yılına kadar Jeffrey Ryan ve Janet Cunningham, Ph.D direktörlüğünde hizmete devam eden WRI 2010 yılı Nisan ayından itibaren Günay Yalçın’ın direktörlüğünde faaliyetlerine devam etmektedir. World Regression Institute, International Board for Regression Therapy (IBRT)’den onaylı bir okuldur.
World Regression Institute, Regresyon Terapisi Kurs Programı 2 seviyelidir. WRI Regresyon Terapisti adaylarını IBRT’den sertifika alabilecek düzeyde başarılı bir şekilde eğitmekte ve kursiyerlerin eğitim sonrası takibini yapmaktadır. World Regression Institute, Türkiye’deki pek çok regresyon terapistini yetiştirmiş bir kuruluştur.
Birinci ve ikinci seviye kurs arasında öğrenciler Günay Yalçın ve sertifikalı eğitmenler tarafından izlenerek yönlendirilmekte ve rehberlik yapılarak kurs uygulamalı olarak devam etmektedir.
Tarihler


Ankara
I. Düzey Kurs Tarihi:  03 Kasım- 10 Kasım 2018
Saat: 09.30 -18.00 arasında

II. Düzey Kurs Tarihi: 02 Şubat -09 Kasım 2018
Saat: 09.30 -18.00 arasında 
Ücret: Telefonla bilgi alabilirsiniz.

Kursun Yapılacağı Adres : ANKARA 

İlgili Kişi: Günay Yalçın
Tel: 0 533 365 78 43,
(Başvuru mektubunuzu ve özgeçmişinizi göndermeniz gereken adres)
 Kayıt:

Kesin kayıt için eğitime katılma amacınızı belirten bir yazı ile birlikte özgeçmişinizi (CV) göndermeniz gerekmektedir. Yapılacak ön görüşme sonuçlarına göre kesin kayıt gerçekleştirilecektir. Profesyoneller için Regresyon Uzmanlığı Kursu 12 katılımcı ile sınırlıdır.


 Eğitmen: Günay Yalçın, M.Sc., M.A., PLT, 1992 yılından beri ruhsal konulara ilgisi ve merakı nedeniyle Ankara Ruhsal Araştırmalar Derneğinde (ARAD) insan, insan doğası, insanın ruhu, insanın ruhsal ihtiyaçları, ruhsal sorunları, ruhsal tekamülü (evrimi), yaşamın amacı, anlamı ve hedefi ne olmalıdır, yaşamı yöneten ruhsal ve maddesel yasalar nelerdir, duyular dışı algılama, tekrar doğuş ve ruhsal şifacılık gibi konularda araştırmacı, makale yazarı, ve halka açık, ücretsiz bilgilendirme konferanslarında konuşmacı olarak çalışmaktadır. ARAD Akademi programında kurucu ve eğitmendir.
2005 -2006 yıllarında World Regression Institute kurucusu ve IBRT’nin Başkanı Dr. Janet Cunnigham ve World Regression Institute kurucusu ve IBRT eski başkanı Jeffry Ryan’dan Regresyon Terapisi eğitimi aldı. Daha sonraki dönemlerde verilen eğitimlerde asistan olarak yer aldı. ABD’de yerleşik dünyada Regresyon Terapisti Sertifikası veren tek kuruluş olan International Board for Regression Therapy (IBRT)’den regresyon terapisti sertifikasını 2008 Ocak ayında alarak bu konuda IBRT’den sertifika alan ilk Türk terapist oldu. 2010 yılında World Regression Institute’ün başkanlığına getirildi. World Regression Institute’de 2006 yılından beri J. Ryan ve J. Cunningham’ın asistanı olarak katıldığı regresyon terapisi eğitimlerini 2010 yılından beri tek başına ve zaman zaman da WRI kurucularıyla birlikte vermektedir.
2006’dan itibaren regresyon danışmanlığı yaparak insanların, kökenini bilemediği sorunlarını çözmelerine yardım ediyor. Öğrencilerin sağlıklı, dengeli, motivasyonu yüksek ve başarılı bireyler olarak yetişmeleri için özel danışmanlık veriyor. İş hayatında ekip performansı ve motivasyonunu artırmaya yönelik eğitim ve danışmanlık hizmeti veriyor ve mobbing danışmanlığı yapıyor.
 Günay Yalçın, 2011 yılında Selçuk Üniversitesi Eğitim Bilimleri Enstitüsü’nde Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik bölümünde yüksek lisans eğitimini tamamladı. 1988 yılında Çukurova Üniversitesi'nde Lisansını, 1991 – 1992 yıllarında İspanya Zaragoza IAMZ’da lisansüstü eğitim programını, 1993 yılında Ankara Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü’nde yüksek lisansını tamamladı. Kısa bir süre tarım sektöründe çalıştı. 1999 yılında ODTÜ Bilgi Teknolojileri Programı’nı bitirdi. 1999-2006 yılları arasında Bilgi ve İletişim Teknolojileri alanında sektörün önde gelen şirketlerinde proje yönetimi, satın alma ve satış bölümlerinde çeşitli pozisyonlarda çalıştı. 2006 yılından beri profesyonel çalışma hayatını ruhsal konulara odakladı.

WORLD REGRESSION INSTITUTE'ün KURUCULARI


Dr. Janet Cunningham, Uluslararas ıüne sahip bir regresyon terapisi uzmanı, transpersonel danışman, seminer yöneticisi ve yazardır. Uluslararası Regresyon Terapisi Birliği’nin (IBRT, International Board for Regression Therapy) başkanı, Uluslararası Regresyon Araştırma ve Terapileri Birliği’nin (IARRT, International Association for Regression Researchand Therapies, Inc) eski başkanı olup ayrıca California’daki Profesyonel Regresyon Terapisi Enstitüsü’nün fakültesinde çalışmıştır. Dr. Cunningham’ın Columbia’da Breakthroughs to the Unconscious adlı özel bir şirketi vardır, ayrıca Heritage Authors vakfının başkanıdır. World Regression Institute kurucusu ve eğitmenidir.
Halen sürmekte olan araştırmaları Bedenler kavramıyla ve Bilinç Araştırmalarıyla ilişkili olarak eski Mısır ruhsal inançlarının ve şu anki bedenlenme öncesindeki iki yaşam arası planlama aşamasının incelenmesini içermektedir. Sosyal Hizmetler/Profesyonel Danışmanlık dalında doktora, Psikolojik Danışmanlık dalında lisans ve Sağlık ve Sosyal Hizmetler dalında master derecelerine sahip olan Dr. Cunningham Kabile Geri Döndü ve Dikkat Ruh Eşiniz Çıkabilir adıyla ülkemizde 2 kitabı yayınlanmıştır. DrJanet Cunningham'ın regresyon terapisi alanında yayınlanmış 9 kitabı bulunmaktadır.

Jeffrey J. Ryan, 2011'in Nisan ayında aramızdan ayrılmıştır. Uluslararası üne sahip bir geçmiş yaşam terapisti ve eğitmeniydi. Uluslararası Regresyon Araştırma ve Terapileri Birliği’nin (IARRT, International Association for Regression Research and Therapies, Inc) eski başkanlarından olan Ryan, tüm Kuzey Amerika’da standart olarak kabul edilen ve dünya çapında uygulanan geçmiş yaşam terapisi eğitimi müfredatının standartlarını belirlemiştir. 2005 yılında World Regression Institute’ü Dr. Janet Cunningham ile birlikte kurmuştu ve eğitmenliğini üstlenmişti. Kuzey Amerika’da dolaşarak Regresyon Terapisi alanında eğitim almak isteyen sağlık sektöründen profesyonelleri eğiten bir eğitici grubun üyesiydi ve Uluslararası Regresyon Terapisi Birliği’nin (IBRT, International Board of Regression Therapy) sertifika kurulunda görevliydi. Pek çok makale yazmış olan Jeffrey Ryan'ın Psikoloji dalında lisans ve Davranışsal Danışmanlık dalında master derecesi bulunuyordu. Türkiye'deki pek çok regresyon terapistini yetiştirdi. Türkiye’ye olan sevgisi ve Türk öğrencilerini yetiştirme hedefi hayatının son yıllarında en çok önem verdiği konuydu.


Bu blogdaki popüler yayınlar

Enkarnasyon Nedir? Dr. Bedri Ruhsalman

Enkarnasyon Nedir? Enkarnasyon ete girmek demektir. Yani ruhların bir beden aracılığı ile belirmesidir. Böyle bir ilişki , ruh ile maddeyi birbirine bağlayacak olan bir aracıya ihtiyaç gösterir ki, buna Perispiri denir. Yani ruh, kendinde saklı olan tesir gücü ile, perispiri aracılığı ile ineceği dünyaların maddelerinden o dünyadaki yoğun bedenini kurar. Kaba madde ile sıkı bir bağlantı demek olan bedenlenme veya enkarnasyon olayı, dolayısı ile serbest irade ve şuurda da bir daralma ve bir nevi kararmaya sebep verir. Tekâmül ihtiyaçlarımızın belirli hale getirdiği bir takım tertipler, sevk edişler himaye ve yardım atmosferi içinde bir hayat mevzu bahistir. Ve dünyada bunlardan kurtulup kaçmak bizim elimizde olmaz. Enkarne olmuş varlık, bütün bu şuurlu tertip ve nizamın mana ve maksadından habersiz olarak bazı merhaleleri aşmak ve bir kısım yetenekleri geliştirme olanaklarına sahip olur. İstenilende zaten budur. Üstad isimli bedensiz bir dostumuz şöyle demektedir. 

Sembolizm Dersleri -6 Rakamı ve İçerdiği Sembolik Anlamı

Altı sayısı en küçük yetkin sayıdır; kendisi dışındaki tüm tamsayı çarpanlarının toplamına eşittir.  Örneğin: (6=1x2x3=1+2+3) 2 ile 3' ün, bu kez, çarpımlarıyla oluşuyor. Altı sayısı GRAFİK SEMBOLİZM ’ de bir altıgen ve onun yarattığı attı köşeli yıldızla özdeştirilmektedir. Salamon’un mührü veya David’in kalkanı denilen ve bugün İsrail’in ulusal amblemi olan bu yıldız, ters yönde iç içe geçmiş iki eşkenar üçgenden oluşuyor ve SU ile ATEŞ arasındaki dengeyi işaret ediyor. Diğer bir deyişle birbirinin karşıtı iki şeyi birleştiren bir şekil olduğu gibi, dikine duran üçgenin ayna görevini yapan su üzerindeki ters görünümü yansıtıyor. Salomon’un mührü şeklinde görülebileceği gibi, tepe noktası yukarıda olan üçgen, Hıristiyan ikonografisinde İsa’nn tanrısal karakterini betimlemektedir. Tepe noktası aşağıda olan üçgen ise bu karakterin O’NUN fiziki ve insancıl görünümünde yansıdığını hatırlatır gibidir... Sembolizm Dersleri 6 6, diğer çift sayılar gibi, Ay’ın çe

Şifacılık Nedir? Nasıl Yapılır

Şifacılık Nedir Şifanın sözlük anlamı bedensel veya ruhsal bir hastalığın son bulmasıyla hastalıktan kurtulmaktır. Şifacılığı genel anlamda ele alırsak hepimizin genellikle hasta olduğumuz zaman başvurduğumuz tedavi edici kişi veya kurumlar vardır. Bu, öncelikle üniversitelerde yetişen resmi hekimler olmalıdır. Daha doğrusu günümüz tıbbı; her yönüyle fizyolojik bir öğrenimle, dıştan içe doğru nüfuz etmeye çalışan bir bilim dalı olarak tedavi etmeye çalışır. Bu konuda az çok hepimizin bir genel kültürü vardır. Bir diğeri ise metafizik şifadır. Bu içten dışa doğru gerçekleşen bir şifadır. Şifa genel olarak iki şekilde ele alınabilir: 1. Manyetik Şifa, Manyetik-Telkin karışımı şifacılık Manyetik kuvvetin insan organizmasına etkisi bilinen bir gerçektir. Nasıl bir mıknatısın çekme ve itme özelliği mevcutsa, insan organizmasında da bu özellik vardır. En basitinden manyetik nefes, el ile sıvazlama, pas (mesh), manyetize edilmiş su, bitki vs. manyetik şifacılığın yaygın uyg

Sembolizm Dersleri -9 Rakamı ve İçerdiği Sembolik Anlamı

DOKUZ (9) Basit sayıların sonuncusu olan dokuz, üç' ün karesi olduğundan, onun niteliklerini de taşıyor. Mitolojide varlığına inanılan gök, yer yüzü ve yeraltı dünyalarının tümünü simgeleyen bir sayı olmuştur. Sayılar dizisinin sonuncusu olması nedeniyle, bir sona ulaşıldığını ve yeniden başlamanın haber vericisi gibidir. Diğer bir deyişle, bitim ve ölüm olayının olduğu gibi, yeni bir doğum veya filizlenmenin göstericisidir. Yaşam çemberinin son halkasını kilitler. Mason sembolizmine göre, (9) rakamı grafik olarak aşağıya doğru, yani maddesel bir filizlenmeyi, (6) ise bunun tam tersine, yukarıya yönelik olduğundan, ruhani (tinsel) bir filizlenmeyi simgelemektedir. Doğum olayı için de bu görüşü değerlendirirsek, dokuz sayısının, yedinci aydan itibaren aşağı yukarı şekillenmiş olan fetüs (cenin) ün tam anlamıyla belirgin hale gelmesi için gerekli olan sürenin karşılığı olduğunu görürüz. Gerçekte fetüs’ün rahimdeki pozisyonu (9) rakamına benzemektedir. Altı ise in

Realite ne demektir? Ruhsal Kavramlar Çalışması

Realite ne demektir? Cevaplar: 1.1   Realite (fr.) →sözlük anlamı; gerçek, gerçeklik. (TDK) 1.2. Varlığın madde ile ilgili kavram, anlam değer ve şuur halinin hakikat (verite) karşısındaki durumu. Hayata verilen değer, görüş açısı. Varlığın genel bilgisi içinde kendisi ve eşya hakkındaki taşıdığı samimi fiili kanaat. (Metapsişik Terimler Sözlüğü-Ergün Arıkdal) 1.3. Realite bilgisi, varlığın, zaman ve mekan bakımından, şuur sahasının belirli bir kısmını ihtiva eder (Celse:53 Sadıklar Planı) Spiritüel realite, bu devrede ulaşılacak son realitenin bir evvelkidir. (Celse: 145 Sadıklar Planı) 1.4. Realiteler, duyular yoluyla elde etmiş olduğumuz birtakım bilgilerin tipleridir. Asıl realitemizi oluşturan konu, bedene hakim olan ruh varlığının kendi öz yapısıdır.       (Tekamül-Ergün Arıkdal) Derleyen: Neslihan Özkan-Arad